Differentierede boliger

Hver etage indeholder 4 boliger centreret omkring en fælles adgangskerne med elevator, trappe og fordelingsgang. Hver lejlighed fordeler sig forskellig på etagen, hvilket skaber alsidige og differentierede boliger.

Hver bolig er planlagt med henblik på at skabe lyse, åbne og fleksible lejligheder. Herudover indeholdende en funktionel og fleksibel planløsning, der tilgodeser en bred målgruppe. Lejlighederne har store vinduespartier, der sikrer et højt niveau af naturligt dagslys.

Fra hver lejlighed er der udgang til en lækker terrasse, med plads til ophold af forskellig slags. Fra terrasserne er der forskellig udsigt mod de 4 verdenshjørner.

Hver bolig er forsynet med en stor altan, der giver boligen et attraktivt samspil med naturen og ude-liv. Fra altanerne er der udsigt over store grønne arealer, og forholdet mellem bygning og omgivelser er forståeligt, – Seatower rejser sig mod udsigten over Kattegat og den smukke kyststrækning langs dette.

Altanerne runder med bygningen og er adskilt mellem lejligheder, hvorved der værnes om beboernes privatliv. Fra altanerne er der hele vejen udsigt til grønne områder.

12 etager

Seatower består af 12 boligetager, hvilket skaber en vis symmetri, rytme og repetition på facaden. Det praktiske og æstetiske er uadskilleligt forenet, og bygningen fremstår aflæselig og ærlig. Både de horisontale og vertikale linjer tilføjer en systematisk dynamik og de mulige tiltag på terrasserne, vil give et personligt og foranderligt præg på den stramme facade.

Bygningens hvide stramme bygningskrop blødes op af beplantning på altanerne, der både gennem tekstur, farve og form, vil stå i flot kontrast til facaden. Ydermere komplimenterer en markant beplantning på bygningen, det flotte naturlandskab, som denne er placeret i. Udenoms arealerne spiller kontrastfuldt op til bygningen med bløde organiske former, der er skabt ud fra genanvendelse af jorden fra byggeriet.

Små bakker i landskabet skaber opdeling af uderum og kan være grobund for mange sjove aktiviteter. Bakkerne skaber dybde både fra jordniveau og fra bygningen, og skaber en vekslende og spændende basisbund for omgivelserne.

Endnu en genanvendelse er regnvandsbassinet, der differentierer i udseende alt efter vejr og vind, fordi regnvand opsamles. Et regnvandsbassin er derudover nyttigt i form af vandafledning fra området, der kan drænes ned i dette. Legepladsen er et mødested for både børn og voksne, og kan udvides med grillområde, så folk interagerer på kryds og tværs af køn og aldre. Legepladsen ligger åbent og kan ses fra mange af lejligheden. Herved opnås en tryghed, idet der altid vil være øjne på børnene.

I skitseringen er forholdet mellem æstetik, funktion, praktik og kontekst fusioneret og resultatet er et helhedsudtryk der komplimenter og forstærker områdets udtryk, samt hylder ønsket om attraktive boliger i et forholdsvis uudnyttet område af Frederikshavn.

Interesseret? Udfyld formularen her og bliv kontaktet uforpligtende.